Meditatie

Wat is meditatie? Meditatie is helemaal aanwezig zijn vanuit je essentie.

Hoe doe je dat? Mediteren gaat vooral over niet-doen en los-laten. Het confronteert ons met onze gehechtheid aan van alles en nog wat. Mediteren is in wezen niet moeilijk, maar vraagt wel een zekere mate van discipline. Er zijn verschillende manieren om je aandacht bewust te leren richten en je daarbij zo min mogelijk af te laten leiden.

Tijdens deze les ligt de nadruk op naar binnen keren, gewaar worden en bij het proces aanwezig zijn. Er wordt weinig gesproken en afhankelijk van het soort meditatie. Hierdoor kun je de beslommeringen van de dag loslaten en dieper bij jezelf komen. Vormen die aan bod komen: chakrameditatie, visualisatie, lichaamsgerichte oefening en meditatie, stiltemeditatie, energetische meditatie en pranayama.

Doel

Je ervaart meer ontspanning, rust en harmonisatie. Regelmatig mediteren hersteld de balans in jezelf, eventuele onbalans/blokkades worden aangeraakt en verwerkt op een dieper niveau. Dit kan tijdelijk ongemak veroorzaken, maar is over het algemeen een normaal onderdeel van het proces. Informeer de docent wanneer je je zorgen maakt. Ook helderheid in je hoofd en verbetering van je geheugen en concentratie kunnen een gevolg zijn van mediteren. Daarnaast zul je merken dat je beter slaapt en je aandacht meer leert focussen.

Kosten

7,50 euro p.p. per les. Informeer naar de mogelijkheden.

Privéles

50,00 euro per uur. Incl. coaching.

Ontspanning en meditatie

Heb je behoefte aan meer rust in je hoofd en wil je je lichaamsbewustzijn vergroten? Dan is deze les ideaal voor jou!

Tijdens deze les ligt de nadruk op ontspanning. Er wordt weinig gesproken, omdat de aandacht vooral op jezelf, je ademhaling en het naar binnen keren is gericht. Hierdoor kun je de beslommeringen van de dag loslaten en tot rust komen.

Doel

Je leert de aandacht te richten en aanwezig zijn in het moment. Je verruimd je bewustzijn, zowel van lichaam als geest als spirit. Dit vergroot je (zelf)kennis.

Kosten

120,- euro voor een serie van 10 lessen.

Privéles

50,00 euro per uur. Incl. coaching.

Klankschaal

Heb je behoefte aan dichter bij jezelf komen met behulp van rustgevende klanken? Dan is meditatie met klankschalen ideaal voor jou.

Klankschalen hebben een rustgevende en helende werking. Wie eenmaal de klanken van een klankschaal heeft ervaren weet hoe deze klanken kunnen vibreren in het lichaam van de mens.

Doel

Dankzij de trillingen van de klankschaal ervaar je een diepe ontspanning in lichaam, geest en ziel. Een gevoel van loslaten en overgave, gevolgd door een gewaar worden van eenheid in jezelf.

Eventuele effect

Moeheid, extra gevoeligheid voor licht, warmte, koude en emoties, sneller moe. Dit hoort bij het proces en kan 14 dagen duren.

Advies

voldoende water drinken en op tijd rust houden voor het afvoeren van de afvalstoffen.

Kosten

12,50 euro. Op 16-12-2021 en 17-02-2022 in de Twee Marken Maarn van 19.30-21.00u. Klik hier voor meer informatie.

Privéles

50,00 euro per uur. Incl. coaching.

Yoga Nidra

Yoga Nidra wordt ook wel de 'slaap der yogi's' genoemd, omdat het een ontspannende en meditatieve vorm van yoga is.

Heb je behoefte aan ontspannen, tot rust komen bij jezelf en loslaten van zaken die je bezighouden? Heb je moeite met in slaap komen of doorslapen? Dan is Yoga Nidra ideaal voor jou!

Tijdens deze les worden een aantal technieken aangeleerd die je helpen om je bewust te leren ontspannen zonder moeite en met alertheid van je geest. Dit bevordert het proces van loslaten, zodat je ontvankelijker wordt voor ontspanning.

Doel

Harmonie en balans. Zowel fysiek als mentaal leer je volledig tot ontspanning te komen en het bied je inzicht in je eigen slaap-waakproces. Ook kunnen oude patronen doorbroken worden en is er vaak een grote helderheid van geest en gevoel van weldaad en energie na een sessie.

Doelgroep

Mensen die behoefte hebben aan ontspannen en opgeruimd hoofd of kampen met slaapproblemen. N.B Er wordt gezegd dat één uur yoga nidra gelijk staat aan drie uur gewone slaap, maar toch heb je je gewone slaap wel nodig en kun je het beter niet vervangen door yoga nidra.

Let op

Bij trauma en PTTS kun je beter eerst een privé sessie uitproberen om je reactie te onderzoeken. Het biedt ondersteuning bij het genezingsproces.

Kosten

12,50 euro p.p. in een groep. Op 25/11/2021 en 27/1/2022 in de Twee Marken te Maarn van 19.30-21.00u. Klik hier voor meer informatie.

Privéles

50,00 euro per uur. Incl. coaching.

StilteMeditatie

Eens in de maand samen mediteren op zondagochtend in de Rijnkapel. We mediteren vanuit verbinding met onszelf en met elkaar met als doel: harmonie.

Samen mediteren heeft een krachtige werking op het energieveld waar wij allen deel van uit maken. Door vanuit het hart te mediteren en ons te richten op het transformeren van negatieve gedachten en denkbeelden en blokkades komen we meer in harmonie met ons zelf.

Vermindert stress.

Doel

Je lichaam en geest komen tot rust. Je concentratie en geheugen verbeteren. Door samen te mediteren kom je zowel dichter bij jezelf, als nader tot elkaar. Er ontstaat een algeheel gevoel van harmonie en saamhorigheid. Dit heeft een heilzame werking op lichaam en geest en spirit.

Wanneer

Zie agenda. Eens in de maand op zondag van 10.30-11.30u.

Waar

In de Rijnkapel, Imminkstraat 1A, te Amerongen.

Kosten

5,00 euro p.p. contant te voldoen ter plekke.

Mindfulness volgens MOBA

Hoe is het met je aandacht? Kun jij je goed op één ding tegelijk concentreren of merk je dat je aandacht continu aan het afdwalen is? Geeft dat je rust of onrust?

Heb je behoefte aan leven met meer aandacht? Dan is deze les in mindfulness ideaal voor jou!

Tijdens deze les ligt de nadruk op bewust aanwezig zijn in het nu. Mindfulness volgens orginal based approach (moba) richt zich op het mindful aanwezig zijn in combinatie met yoga en meditatietechnieken vanuit het boeddhisme en is geïnspireerd op de lessen van monnik Thich Nhat Hanh.

Doel

Je ervaart meer rust in je hoofd en ontspanning in je lichaam. Je geheugen en concentratie verbeteren en je zult merken dat je beter slaapt en je aandacht leert richten. Door de oefeningen thuis ook regelmatig toe te passen kun je het effect zelf waarborgen.

Kosten

Binnenkort beschikbaar.

Privéles

50,00 euro per uur. Incl. coaching.