Coaching vanuit een holistische visie

Heb je behoefte aan een oplossing voor hetgeen waar je tegen aanloopt, maar weet je niet waar je beginnen moet?

Tijdens een coachingsessie kijken we naar alles als een geheel. Zo wordt bij holistisch coaching uitgegaan van de verbinding tussen lichaam, geest en ziel. Dat wil zeggen dat lichamelijke klachten van invloed zijn op het geestelijk welbevinden en vice versa.

Zaken waar je bij mij voor coaching terecht kunt: zingeving lichaamsbewustzijn rouw- en verliesverwerking chronische klachten burn-out, stress gerelateerde klachten innerlijk kind problematiek hsp loopbaanbegeleiding TRANSFORMATIECOACHING

Klachten en problemen worden gezien als een uiting of alarmsignaal dat er iets aan de hand is en dat het belangrijk is om daar aandacht aan te schenken.

Hoe doe je dat? Hoe schenk je aandacht aan iets waar je dat liever niet doet?

Dat is de uitdaging. Daar is moed voor nodig. En geduld.

Doel

Je leert waar het voor jou in essentie om gaat in het leven en daar zelf verantwoordelijkheid voor te nemen. Zodat wat je nodig hebt om weer optimaal in je eigen kracht te komen binnen je bereik komt en je van daaruit gaat leven.

Kosten

Individuelecoaching: 65,00 euro per uur. Relatiecoaching: 75,00 euro per uur. Vrijgesteld van btw.

Tijdens coronamaatregelen: max. 1 persoon. Relatiecoaching is mogelijk online of na 19-1-2021 op locatie

Hoogsensitief Persoon (HSP)

Hoogsensitiviteit betekend dat je een sensitiever zenuwstelsel hebt waardoor prikkels ongefilterd binnenkomen. Ongeveer 20% van de mensen is hoogsensitief.

Komen geluiden, beelden en geuren rechtstreeks bij je binnen? Heb je moeite met het bewaren van je rust in een drukke omgeving? Raken opmerkingen je harder dan je wilt toegeven? Pieker je snel of slaat je stemming snel om? Dan is er kans dat je hoogsensitief bent.

Wil je graag weten hoe je je eigen hoogsensitiviteit een plek in je leven kunt geven? Heb je behoefte aan meer balans en meer rust in je leven?

Tijdens een coaching gesprek kijken we samen naar waar jij tegen aanloopt en wat jouw behoeften zijn en hoe je die zou kunnen verwezenlijken. Praktische oefeningen helpen je daarbij.

Doel

Je ervaart weer balans in je eigen leven en weet wat je kunt doen om bij jezelf te blijven.

Rouw en verliesverwerking

Wanneer er iets ingrijpends gebeurt in ons leven is het soms moeilijk om dit een plek te geven. Het kan zijn dat je volledig uit het veld bent geslagen en de zin van het leven niet meer ziet. Het kan ook zijn dat je helemaal geen tijd hebt om te rouwen en maar door gaat. Totdat er een moment komt waarin er weer ruimte is in je leven. Juist dan kan het gebeuren dat het verdriet en de pijn alsnog verhevigd naar boven komen.

Hoe om te gaan met een situatie die je zo ten diepste raakt? Je wilt wel rouwen, maar tegelijkertijd wil je ook je leven weer oppakken en verder gaan.

Tijdens een coaching gesprek kijken we samen naar waar jij je nu bevindt in de fases van rouwverwerking en wat jouw behoeften zijn en hoe je die het beste kunt verwezenlijken.

Doel

Je krijgt zicht op je eigen rouwproces en ervaart het vermogen om je verdriet de plek te geven die het verdient. Daarnaast leer je ook waar het voor jou om gaat in het leven en daar naar te leven.

Loopbaan

Heb je de indruk dat het werk wat je nu doet niet (meer) bij je past of dat je er meer uit zou kunnen halen dan je nu doet? Heb je behoefte om meer vervulling en voldoening in je werkzaamheden te vinden? Ga je met tegenzin naar je werk?

Wellicht is het tijd om eens na te denken over hoe jij en je werk zich tot elkaar verhouden.

Tijdens een coaching gesprek kijken we samen waar jij tegen aanloopt,wat jouw behoeften zijn en hoe je die zou kunnen verwezenlijken naar je eigen tevredenheid.

Doel

Je ervaart weer voldoening in je werk en regie over je eigen leven.

Stresspreventie

Zie je door de bomen het bos niet meer? Hol je alsmaar door en komt er geen eind aan? Plof je 's avonds moe op de bank, maar lukt het je niet om te ontspannen? Heb je moeite met in slaap komen of word je gekweld door nachtmerries waarin je bezigheden gewoon door gaan? Dit zijn allemaal signalen van stress.

Tijdens een coaching gesprek kijken we samen waar jij tegen aanloopt en wat jouw behoeften zijn en hoe je die zou kunnen verwezenlijken.

Resultaat:

Je ervaar#### Doelt weer meer rust en ruimte in je eigen leven.

Zingeving

Heb je voortdurend het gevoel dat je niet lekker in je vel zit, maar er niet uit komt?

Tijdens een coaching gesprek kijken we samen waar jij tegen aanloopt en wat jouw behoeften zijn en hoe je die zou kunnen verwezenlijken.

Doel

Je ervaart weer zin in het leven in het algemeen en in je eigen leven in het bijzonder.

Relatiecoaching

Knaagt er iets in jezelf en heb je de indruk dat dit met je relatie te maken heeft? Heb je het gevoel dat je langs elkaar heen leeft? Heb je behoefte aan een update van je relatie om de neuzen weer in dezelfde richting te krijgen?

Dan kan relatiecoaching een mooie manier zijn om je hierbij te ondersteunen.

Tijdens een relatiecoaching gesprek kijken we samen waar jullie tegen aanlopen en wat ieders behoeften zijn en of er mogelijkheden zijn deze (opnieuw) te realiseren naar beider tevredenheid.

Doel

Je kijkt weer met een frisse blik naar jezelf en elkaar. Mogelijk ervaar je weer voldoening in je relatie of ziet in dat het beter is om elkaar los te laten en de relatie in een andere vorm voort te zetten.