Coaching vanuit een holistische visie

Heb je behoefte aan een oplossing voor hetgeen waar je tegen aanloopt, maar weet je niet waar te beginnen?

Denk je erover om te praten over wat je bezighoudt, maar wil je dat met iemand die los staat van je omgeving? Kom dan eens langs voor een kennismakingsgesprek.

In dat gesprek kijken we samen naar waar je tegen aanloopt en wat je behoefte is. Zie je het zitten om daarmee aan de slag te gaan, dan starten we een traject. Bij coaching vanuit holistische visie gaan we uit van de verbinding tussen lichaam, geest en ziel. Ziel kun je ook vertalen naar dat wat jou bezield, wat je passie is. Door naar jou als totale mens te kijken kunnen we tot een integrale aanpak komen.

Waar je bij mij voor coaching terecht kunt: Zingeving, Lichaamsbewustzijn, Rouw- en verliesverwerking, Chronische klachten, Burn-out, stress gerelateerde klachten, Innerlijk kind problematiek, Hsp, Loopbaanbegeleiding en Transformatiecoaching

Klachten en problemen worden gezien als een uiting of alarmsignaal dat er iets aan de hand is. Zo kun je (vage) lichamelijke klachten hebben of je juist geestelijk uit balans voelen zonder dat daar een duidelijke oorzaak voor te vinden is. Je kunt er voor kiezen om daarmee rond te blijven lopen of dat het belangrijk is om daar aandacht aan te schenken op een andere manier.

Hoe doe je dat? Hoe schenk je aandacht aan iets waar je dat liever niet doet?

Dat is de uitdaging. Daar is moed voor nodig.

Doel

Je leert waar het voor jou in essentie om gaat in het leven en daar zelf verantwoordelijkheid voor te nemen. Zodat wat je nodig hebt om weer optimaal in je eigen kracht te komen binnen je bereik komt en je van daaruit gaat leven.

Kosten

Particulier: Intake: 65,00 euro. Inclusief POP. Individuele coaching: 65,00 euro per uur. Relatiecoaching: 75,00 euro per uur.

Individueel traject: 10 sessies van 1 uur voor 650,00 euro totaal. Inclusief oefeningen op maat.

Zakelijk: Intake: 85,00 euro inclusief POP. Individuele coaching: 90,00 euro per uur. Relatiecoaching: 100,00 euro per uur.

Hoogsensitief Persoon (HSP)

Hoogsensitiviteit betekend dat je een sensitiever zenuwstelsel hebt waardoor prikkels ongefilterd binnenkomen. Ongeveer 20% van de mensen is hoogsensitief.

Komen geluiden, beelden en geuren rechtstreeks bij je binnen? Heb je moeite met het bewaren van je rust in een drukke omgeving? Raken opmerkingen je harder dan je wilt toegeven? Pieker je snel? Slaat je stemming snel om wanneer je ergens binnen komt? Dan is er grote kans dat je hoogsensitief bent.

Wil je graag weten hoe je je eigen hoogsensitiviteit een plek in je leven kunt geven? Heb je behoefte aan meer balans en meer rust in je leven?

Tijdens een coachingsgesprek kijken we samen naar waar jij tegen aanloopt en wat jouw behoeften zijn en hoe je die zou kunnen verwezenlijken. Praktische oefeningen helpen je daarbij.

Doel

Je ervaart weer balans in je eigen leven en weet wat je kunt doen om bij jezelf te blijven. Ook leer je de signalen van je eigen hoogsensitiviteit beter te onderscheiden en te plaatsen.

Rouw en verliesverwerking

Wanneer er iets ingrijpends gebeurt in ons leven is het soms moeilijk om dit een plek te geven. Het kan zijn dat je volledig uit het veld bent geslagen en de zin van het leven niet meer ziet. Het kan ook zijn dat je helemaal geen tijd hebt om te rouwen en maar door gaat. Totdat er een moment komt waarin er weer ruimte is in je leven. Juist dan kan het gebeuren dat het verdriet en de pijn alsnog verhevigd naar boven komen.

Hoe om te gaan met een situatie die je zo ten diepste raakt? Je wilt wel rouwen, maar tegelijkertijd wil je ook je leven weer oppakken en verder gaan.

Tijdens een coachingsgesprek kijken we samen naar waar jij je nu bevindt in de fases van rouwverwerking en wat jouw behoeften zijn en hoe je die het beste kunt verwezenlijken.

Doel

Je krijgt zicht op je eigen rouwproces en ervaart het vermogen om je verdriet, woede, enz. de plek te geven die het verdient. Daarnaast leer je ook waar het voor jou om gaat in het leven en daar naar te gaan leven.

Loopbaan

Heb je de indruk dat het werk wat je nu doet niet (meer) bij je past of dat je er meer uit zou kunnen halen dan je nu doet? Heb je behoefte om meer vervulling en voldoening in je werkzaamheden te vinden? Ga je met tegenzin naar je werk?

Wellicht is het tijd om eens na te denken over hoe jij en je werk zich tot elkaar verhouden.

Tijdens een coachingsgesprek kijken we samen waar jij tegen aanloopt, wat jouw behoeften zijn en hoe je die zou kunnen verwezenlijken naar je eigen tevredenheid.

Doel

Je ervaart weer voldoening in je werk en neemt (weer) regie over je eigen leven.

Stresspreventie

Zie je door de bomen het bos niet meer? Hol je alsmaar achter jezelf aan? Plof je 's avonds moe op de bank, maar lukt het je niet om te ontspannen en blijft alles door je hoofd malen? Heb je moeite met in slaap komen of word je gekweld door slapeloze nachten of nachtmerries waarin je bezigheden gewoon door gaan? Dit zijn allemaal signalen die stress gerelateerd zijn.

Een beetje stress kan geen kwaad en houdt ons alert. Maar wanneer je voortdurend stress ervaart in je dagelijkse bezigheden ben je continu alert. Dit leidt ertoe dat je alsmaar "aan" staat. Je reageert op alles alert. Hierdoor kun je je gespannen gaan voelen, hoofdpijn krijgen, een algehele vermoeidheid ervaren, enz. en een gevoel dat er constant iets moet, alsof je constant onderweg bent naar het volgende en maar geen rust kunt vinden. Uiteindelijk kan er een gevoel van overbelasting ontstaan.

Tijdens een coachingsgesprek kijken we samen waar jij tegen aanloopt en wat jouw behoeften zijn en hoe je die zou kunnen verwezenlijken.

Doel:

Je leert onderscheid maken tussen wat voor jou hoofd- en bijzaken zijn. Hierdoor ervaar je weer meer overzicht, rust en ruimte in je eigen leven en wat je er voor nodig hebt om dit te laten voortduren.

Zingeving

Mis je het gevoel van zingeving in je leven? Mis je de zin om op te staan, de zin om bij je geliefden te zijn, de zin om te studeren of om naar je werk te gaan? Merk je dat je met je ziel onder je arm loopt en je regelmatig af vraagt 'waar doe ik het voor'? Merk je een knagend gevoel in je binnenste dat je er op attent maakt dat er iets niet lekker zit, maar wat dat 'iets' is, daar kom je niet precies uit, want het gaat toch eigenlijk allemaal wel goed? Ervaar je geen plezier meer in je leven of ben je juist gericht op steeds weer een nieuwe kick? Weet je de richting die je op wilt (niet) meer? Of weet je het wel ongeveer en neem je je voor het te veranderen, maar hebt moeite met het patroon waar je in zit te doorbreken...

Gebrek aan zingeving kan sluipend zijn en fnuikend. Het kan ook somber stemmen en zelfs een gevoel van depressie veroorzaken. In elk geval kom je er zelf niet meer uit en weten de mensen in je omgeving ook niet meer weer hoe ze je kunnen helpen. Kom dan naar coaching en ontdek je eigen zingeving.

Tijdens een coaching gesprek kijken we samen waar jij tegen aanloopt en wat jouw behoeften zijn en hoe je die zou kunnen verwezenlijken.

Doel

Je ervaart weer zin in het leven in het algemeen en in je eigen leven in het bijzonder. Je leert manieren/tools inzetten om jezelf op te vangen en je zingeving in het oog te houden.

Relatiecoaching

Heb je het gevoel dat je langs elkaar heen leeft? Is er vaker sprake van kleine ergernissen, subtiele hints en miscommunicatie? Voel je je ongelukkig/eenzaam/opgesloten binnen de relatie? Wanneer je steeds vaker kleine ergernissen opvallen binnen je relatie en er regelmatig sprake is van miscommunicatie en/of conflict kan dit leiden tot onvrede over je relatie. Zonder dat je het wilt kun je in een vicieuze cirkel terecht komen waardoor je als het ware 'vast' komt te zitten in patronen die niet bevordelijk zijn voor jezelf en ook niet voor je relatie met de ander. Wanneer je merkt dat je partner hier ook tegen aanloopt kun je twee dingen doen: het zo laten of voorstellen om er samen iets aan te doen. Door middel van een relatietraject bijvoorbeeld.

Relatiecoaching is een objectieve en professionele manier om jullie te ondersteunen bij het doorbreken van de vicieuze cirkel en de daarbij behorende patronen.

Tijdens het kennismakingsgesprek kijken we samen waar jullie tegen aanlopen en wat ieders behoeften zijn. Daarna gaan we in traject en onderzoeken welke mogelijkheden er zijn deze (opnieuw) te realiseren naar beider tevredenheid.

Doel

Je kijkt weer met een frisse blik naar jezelf en elkaar. Je ervaart weer voldoening in je relatie en maakt plannen voor de toekomst. Soms kan het zijn dat het beter is om elkaar los te laten en de relatie in een andere vorm voort te zetten. Ook daar kunnen dan stappen in gezet worden.

Kosten

Particulier: Intake: 75,00 euro. Inclusief POP. Relatiecoaching traject: 6 sessies van 1,5 uur voor 675,00 euro. Inclusief oefeningen op maat.

Zakelijk: Intake: 85,00 euro inclusief POP. Relatiecoaching: 100,00 euro per uur.