Meditatie

Wat is meditatie? Meditatie is helemaal aanwezig zijn vanuit je essentie.

Hoe doe je dat? Mediteren gaat vooral over niet-doen en los-laten. Het confronteert ons met onze gehechtheid aan van alles en nog wat. Mediteren is in wezen niet moeilijk, maar vraagt wel een zekere mate van discipline. Er zijn verschillende manieren om je aandacht bewust te leren richten en je daarbij zo min mogelijk af te laten leiden.

Tijdens deze les ligt de nadruk op naar binnen keren, gewaar worden en bij het proces aanwezig zijn. Er wordt weinig gesproken en afhankelijk van het soort meditatie. Hierdoor kun je de beslommeringen van de dag loslaten en dieper bij jezelf komen. Vormen die aan bod komen: chakrameditatie, visualisatie, lichaamsgerichte oefening en meditatie, stiltemeditatie, energetische meditatie en pranayama.

Doel

Je ervaart meer ontspanning, rust en harmonisatie. Regelmatig mediteren hersteld de balans in jezelf, eventuele onbalans/blokkades worden aangeraakt en verwerkt op een dieper niveau. Dit kan tijdelijk ongemak veroorzaken, maar is over het algemeen een normaal onderdeel van het proces. Informeer de docent wanneer je je zorgen maakt. Ook helderheid in je hoofd en verbetering van je geheugen en concentratie kunnen een gevolg zijn van mediteren. Daarnaast zul je merken dat je beter slaapt en je aandacht meer leert focussen.

Kosten

7,50 euro p.p. per les. Informeer naar de mogelijkheden.

Privéles

50,00 euro per uur. Incl. coaching.


Ontspanning en meditatie

Heb je behoefte aan meer rust in je hoofd en wil je je lichaamsbewustzijn vergroten? Dan is deze les ideaal voor jou!

Tijdens deze les ligt de nadruk op ontspanning. Er wordt weinig gesproken, omdat de aandacht vooral op jezelf, je ademhaling en het naar binnen keren is gericht. Hierdoor kun je de beslommeringen van de dag loslaten en tot rust komen.

Doel

Je leert de aandacht te richten en aanwezig zijn in het moment. Je verruimd je bewustzijn, zowel van lichaam als geest als spirit. Dit vergroot je (zelf)kennis.

Kosten

120,- euro voor een serie van 10 lessen.

Privéles

50,00 euro per uur. Incl. coaching.An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙