Yoga

Heb je behoefte aan meer balans in lichaam en geest, maar wil je daarbij graag bewegen? Dan is yoga wellicht geschikt voor jou.

Yoga gaat over het ervaren van eenheid, balans en heelheid in ons zelf. Letterlijk betekend yoga verbinden, verenigen.

Bij het beoefenen van yoga verbinden we lichaam, geest en ziel. Door met aandacht en in concentratie de houding (asana) te beoefenen en hierbij bewust te blijven van de adem ontstaat naast bewustwording een verandering in je denken. Met behulp van concentratie kun je een meditatie beoefenen en verruim je je geestelijke vermogens. Dit heeft een positieve invloed op je lichamelijke, emotionele en geestelijke gezondheid en spirituele ontwikkeling.

Raja Yoga

Raja Yoga omvat alle yogatecknieken en wordt daarom ook wel 'de koninklijke weg' genoemd. Dit wil zeggen dat alle verschillende onderdelen van Yoga in Raja Yoga samen komen. Naast de fysieke yoga is er daarom ook aandacht voor meditatie en filosofie achter yoga.

Heb je behoefte aan meer verdieping in je yogabeoefening? Zou je graag iets langer in een asana willen blijven? Zou je de yoga met een meditatie willen afsluiten en meer kennis willen over de yogafilosofie? Dan is Raja Yoga ideaal voor jou!

Door de asana's met aandacht te beoefenen ben je meer naar binnen gericht en je meer bewust van wat er in je eigen lichaam gebeurd. Hierdoor kom je in een trance die daarna benut wordt tijdens de meditatie.

De yoga wordt gegeven volgens de acht stappen van Patanjali, te weten: Yama, Niyama, Asana, Pranayma, Pratyahara, Dharana, Dhyana, Samadhi.

Doel

Zowel fysieke als mentale balans en harmonie. Bewustwording. Je leert je eigen grenzen goed aanvoelen en respecteren. Dat vergroot je vertrouwen en zelfrespect. Verdiepen van kennis en samenhang in yogafilosofie. Helderheid in hoofd en acties.

Kosten

120,- euro p.p. voor een serie van 10 lessen.

Losse les

15,- euro p.p. in een groep.

Privéles

50,00 euro per uur. Incl. coaching.

StoelYoga NU OOK ONLINE!

Heb je behoefte om met aandacht te bewegen op het ritme van de adem en met behulp van een stoel? Dan is StoelYoga ideaal voor jou!

Tijdens deze les ligt de nadruk op het actief aanspannen en strekken van het lichaam in afwisseling met ontspanning.

Doel

Balans en harmonie. De bewegingen bevorderen de doorbloeding, souplesse en kracht van het lichaam. Zowel fysiek als mentaal kom je tot rust en in contact met je eigen ademritme. Dat bevordert het respecteren van je eigen grenzen. De fysieke inspanning stimuleert de beide hersenhelften en heeft daarmee een positieve invloed op de concentratie en het geheugen.

Doelgroep

Vooral geschikt voor senioren die graag in beweging willen blijven, maar ook voor mensen die een blessure of beperking hebben of aan het revalideren zijn. Zeer geschikt voor iedereen die moeite heeft met langdurig staan of yogahoudingen op de mat te zwaar vindt.

Kosten

92,50 euro p.p. voor een serie van 10 lessen.

Losse les

10,- euro p.p. in een groep.

Privéles

50,00 euro per uur. Incl. coaching.

Yoga Nidra

Yoga Nidra wordt ook wel de slaap van de yogi's genoemd. Het is vooral een ontspannende en meditatieve vorm van yoga.

Heb je moeite met ontspannen en/of in slaap komen of doorslapen? Dan is Yoga Nidra ideaal voor jou!

Tijdens deze les worden een aantal technieken aangeleerd die je helpen om je bewust te leren ontspannen zonder moeite en met alertheid van je geest. Dit bevordert het loslaten, zodat je ontvankelijk wordt voor ontspanning.

Doel

Harmonie en balans. Zowel fysiek als mentaal leer je volledig tot ontspanning te komen en het bied je inzicht in je eigen slaap-waakproces. Ook kunnen oude patronen doorbroken worden.

Doelgroep

Mensen met slaapproblemen of moeite met ontspannen.

Let op

Bij trauma en PTTS kun je beter eerst een privé sessie uitproberen om je reactie te onderzoeken. Het biedt ondersteuning bij het genezingsproces.

Kosten

15,- euro p.p. in een groep.

Privéles

50,00 euro per uur. Incl. coaching.

Yin Yoga

Heb je behoefte aan yoga op een zachte en rustige manier en wil je graag meer soepelheid in je spieren? Dan is deze vorm van yoga ideaal voor jou.

Yin Yoga wordt gezien als een vrouwelijke vorm van yoga (yin staat voor het vrouwelijke) en is vooral gericht op het zonder weerstand van het lichaam een asana te beoefenen en daar langere tijd in te verblijven. Dit stimuleert de meridianen en de daarmee samenhangende organen en het bindweefsel.

Dit betekend niet dat Yin Yoga eenvoudig te beoefenen is! Het kan best een uitdaging zijn om langere tijd (3-5 minuten) in een bepaalde houding te verblijven.

Soms wordt er tussendoor afgewisseld met een yang asana om de alertheid en helderheid te activeren.

Doel

Je zult op den duur een verregaande ontspanning en soepelheid ervaren. De fysieke klachten waar je voor kwam zullen zich verbeteren. Ook mentaal zal het een positief effect op je hebben en je gevoel van harmonie en balans in jezelf vergroten.

Doelgroep

Vrouwen en mannen die op een zachte manier met hun lichaam bezig willen zijn en rustig willen bewegen.

Kosten

120,- euro p.p. voor een serie van 10 lessen.

Losse les

15,- euro p.p. in een groep.

Privéles

50,00 euro per uur. Incl. coaching.