Yoga

Heb je behoefte aan meer balans in lichaam en geest, maar wil je daarbij graag bewegen? Dan is yoga wellicht geschikt voor jou.

Yoga gaat over het ervaren van eenheid, balans en heelheid in ons zelf. Letterlijk betekend yoga verbinden, verenigen.

Bij het beoefenen van yoga verbinden we lichaam, geest en ziel. Door met aandacht en in concentratie de houding (asana) te beoefenen en hierbij bewust te blijven van de adem ontstaat naast bewustwording een verandering in je denken. Met behulp van concentratie kun je een meditatie beoefenen en verruim je je geestelijke vermogens. Dit heeft een positieve invloed op je lichamelijke, emotionele en geestelijke gezondheid en spirituele ontwikkeling.


StoelYoga = Bijna Vol !

Heb je behoefte om met aandacht te bewegen en op het ritme van de adem? Wil je graag Hatha Yoga beoefenen op wat rustigere wijze en met behulp van de steun van een stoel? Dan is StoelYoga ideaal voor jou!

Stoelyoga is het beoefenen van Hatha Yoga met behulp van een stoel. Je bent met je volledige aandacht bij de beweging of houding op het ritme van je ademhaling. Het is deze combinatie die tot meer aanwezigheid in het heden en ontspanning leidt.

Daarnaast komt ook een stukje mindfulness en meditatie aan bod om het bewustworden van onszelf te stimuleren.

Tijdens deze les ligt de nadruk op het vanuit de juiste houding actief aanspannen en strekken van het lichaam in afwisseling met ontspanning.

Doel

Balans en harmonie. De bewegingen bevorderen de doorbloeding, souplesse en kracht van het lichaam. Zowel fysiek als mentaal kom je tot rust en in contact met je eigen ademritme. Dat bevordert het respecteren van je eigen grenzen. De fysieke inspanning stimuleert de beide hersenhelften en heeft daarmee een positieve invloed op de concentratie en het geheugen.

Doelgroep

Vooral geschikt voor senioren die graag in beweging willen blijven, maar ook voor mensen die een blessure of beperking hebben of aan het revalideren zijn. Zeer geschikt voor iedereen die moeite heeft met langdurig staan of yogahoudingen op de mat te zwaar vindt.

N.B. Ook zeer geschikt voor mensen die hoog of onregelmatig ademhalen om tot meer verdieping en regelmaat van de adem te komen!

Kosten

95,00 euro p.p. voor een serie van 10 lessen.

Proefles

9,00 euro p.p. Bij deelname van vervolg lessen wordt dit bedrag verrekend.

Privéles

50,00 euro per uur. Incl. coaching.An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙